Wij verhuren twee verschillende soorten transmitter bij onze Silent Disco Sets.

Tijdens het aanvraagproces vragen wij wat je wilt aansluiten, aan de hand hiervan kunnen wij ervoor zorgen dat jij de juiste transmitters en aansluitkabels meekrijgt.

TX-50RF

Voor het gebruik van DJ apparatuur raden wij de TX-50RF transmitter aan. Deze moet worden aangesloten op stroom, heeft een ver bereik, tot 500m, en heeft een RCA audio input.

TX-60RF

Wil je muziek afspelen met je mobiel raden wij de TX-60RF transmitter aan. Deze transmitter heeft een accu en bluetooth verbinding waardoor hij draagbaar is. Het bereik van de TX-60RF is 200m.

Transmitters

Gebruiksaanwijzing TX-50RF Transmitter

De TX-50RF transmitter is in feite de radiofrequentie voor één van de kanalen op je koptelefoon.

Bij de transmitter tref je een adapter aan, waarmee de transmitter op het stoomnet aangesloten kan worden en een RCA – jack snoertje om de transmitter aan te sluiten op een device.

In deze gebruiksaanwijzing wordt de werking van deze transmitter kort uitgelegd.

 1. Voedingsingang
 2. Indicatielampje voeding
 3. Audio-invoerinterface
 4. AAN / UIT-schakelaar (met optie High en Low)
 5. Kanaalweergave-LED
 6. Kanaalwisselknop

 • Overbrengen: Sluit de transmitter aan op de audiobron bij 3, schuif de AAN / UIT-schakelaar (4) om bij 5 het kanaal weer te geven. Zorg ervoor dat de zender overeenkomt met het kanaal van de headset, dan kan de hoofdtelefoon muziek (signaal) van de zender ontvangen.
 • High/Low switch: Kies op de AAN / UIT-schakelaar (knop 4) voor LOW voor een zendafstand tot 200 meter (en betere audiokwaliteit) en HIGH voor een zendafstand tot 500 meter. Wanneer op HIGH ingesteld, zorg dan dat de koptelefoons zich niet te dicht bij de transmitter(s) bevinden.
 • Kanaalschakelaar: druk op knop 6 om van kanaal te wisselen, 5 geeft de wijziging van de instellingen van knop 6 aan.

Gebruiksaanwijzing TX-60RF Transmitter

De TX-60RF transmitter is een transmitter met handige features als er geen stroom aanwezig is op locatie. Zo is de transmitter, wat in feite je radiofrequentie is voor één van de kanalen op je koptelefoon, voorzien van een accu en een bluetooth verbinding waarmee hij draagbaar is.

Bij de transmitter tref je een adapter aan, waarmee de ingebouwde accu opgeladen kan worden, een jack-jack snoertje om de transmitter aan te sluiten op een device en een losse microfoon.

 

In deze gebruiksaanwijzing wordt de werking van deze transmitter kort uitgelegd.

 1. Bluetooth AAN / UIT-knop
 2. Bluetooth-indicatielampje
 3. Kanaalwisselknop
 4. Kanaalweergave-LED
 5. Indicatielampje microfoon
 6. Microfoon schakelknop
 7. Microfoon volumeregelaar
 8. Microfoon-ingangsinterface
 9. Audio-invoerinterface
 10. Laadstatusindicator
 11. AAN / UIT-schakelaar
 12. Voedingsingang
 13. Battery Cover
 14. Draagbare gesp

 • Overbrengen: Sluit de transmitter aan op de audiobron bij 9, schuif de AAN / UIT-schakelaar (11) om bij 4 het kanaal weer te geven. Zorg ervoor dat de zender overeenkomt met het kanaal van de headset, dan kan de hoofdtelefoon muziek (signaal) van de zender ontvangen. Of kies voor een Bluetooth verbinding (zie hieronder)
 • Kanaalschakelaar: druk op knop 3 om van kanaal te wisselen, 4 geeft de wijziging van de instellingen van knop 3 aan.
 • Opladen: Schakel de zender uit en sluit aan op de voeding bij 12, oplaadindicator (10) licht op. Rood geeft oplaadstatus aan, groen geeft volledig opgeladen aan.
 • Opladen wanneer de zender werkt: Je kunt de zender ook opladen terwijl deze werkt. Schakel de zender in en sluit deze aan op de voeding bij 12, oplaadindicator (10) licht op. Dit betekent dat de zender oplaadt en tegelijkertijd werkt.
 • Microfoon: Sluit de externe microfoon aan op 8, druk op de knop 6, het indicatielampje 5 brandt, de zender start het microfoonaudiosignaal.
  Druk nogmaals op de 6, het indicatielampje 5 is uit, de zender schakelt over naar de oorspronkelijke status.
 • Bluetooth: Met bijvoorbeeld je mobiele telefoon kun je een bluetooth verbinding maken met de transmitter. De transmitter heet bij verbinden TX-60RF. Het inschakelen van de bluetooth werkt als volgt:
  Activeren bluetooth: houd knop 1 ongeveer 3 seconden ingedrukt, indicator 2 brandt. Bluetooth wordt geopend.

Bluetooth-koppeling: Wanneer de zender is ingeschakeld, houdt je knop 1 ongeveer 5 seconden ingedrukt. indicator 2 licht afwisselend rood en blauw op, dit is de gekoppelde modus. Het indicatielampje 2 is constant blauw als de zender is aangesloten op je device. Nu wordt het audiosignaal van het gekoppelde apparaat van de zender naar de hoofdtelefoon gestuurd.

Uitschakelen Bluetooth: Houd knop 1 ongeveer 3 seconden lang ingedrukt, indicator 2 wordt rood en gaat uit, waarna Bluetooth is uitgeschakeld.

Verloopkabels

Allebei de transmitters worden geleverd met standaard aansluitkabels. 

De TX-50RF transmitters worden geleverd met een kabel voor een 3,5mm jack aansluiting en een tulp aansluiting. Daarnaast wordt er een verloopkabel van Jack naar USB-C geleverd en een verloopkabel van Jack naar iPhone (lightning).

De TX-60RF kan worden aangesloten door middel van een bluetooth verbinding of door middel van een 3,5mm jack aansluiting.

Een 3,5mm jack kabel is een standaard hoofdtelefoon aansluiting en past in de meeste laptops, tablet en mobieltjes.

3,5mm jack aansluiting

Ga je gebruik maken van een DJ-set. Geef dat aan tijdens het reservering proces. Wij leveren dan een TX-50RF transmitters met een RCA-RCA kabel (tulp kabel).

Verloopkabel: Jack → USB-C

Nieuwere laptops en mobieltjes maken tegenwoordig gebruik van een USB-C aansluiting. Wij leveren standaard een verloopkabel mee met de bestelling. 

Verloopkabel: Jack → USB-C

Verloopkabel: Jack → iPhone

De nieuwere iPhones hebben geen koptelefoon aansluiting meer maar een lightning aansluiting. Bij de TX-50RF transmitters leveren wij standaard een verloopkabel.

Verloopkabel: Jack → iPhone

Tijdens het reserveringsproces vragen wij wat je wilt gaan aansluiten tijdens de silent disco. Als wij dit weten kunnen wij ervoor zorgen dat je in ieder geval alle goede kabels meegeleverd krijgt om alles makkelijk aan te sluiten!